Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lady Gaga – feministka každým coulem

2. 6. 2011

Lady Gaga – feministka každým coulem

STARS: Lady Gaga – feministka každým coulem - foto
Zdroj: Isifa.com

Lady Gaga sice prošla tradiční náboženskou výchovou, ale jako feministka se rozhodla, že se bude modlit jenom k ženám!

To, že jsou Ježíš i Bůh mužského rodu, se zpěvačce dvakrát nezamlouvá. A tak i víru bere po svém. Ostatně jako všechno.


Gaga k tomu řekla: “Jako malá jsem chodila do dívčí katolické školy. Říkali nám, že se máme modlit k Bohu a Ježíši, ale já se vždycky modlila k ženám. Vždycky jsem uctívala spíš ženskou sílu, navíc jsem nikdy o Bohu nepřemýšlela jako o někom s konkrétním pohlavím. Prostě Bůh,” vzpomíná a pokračuje. “Vždycky jsem se tedy modlila k Matce Marii nebo Máří Magdaléně, nebo ke své tetě Joanne, která zemřela už jako dítě a já jí nepoznala. Představovala jsem si ji jako anděla na nebesích, který na mě dává pozor.”



V ženách viděla Gaga vždycky velkou inspiraci, a Matka Marie a Máří Magdaléna jí byly vzorem, pro svou statečnost. “Myslím, že právě tohle mi dalo sílu, abych v sebe věřila a šla si za svým snem být zpěvačkou. Jsem přeci také žena.”

A nezapomene ani zhodnotit těžký úděl žen v minulosti: “Je smutné, že v jejich časech mohly být ženy ukamenované jen pro to, že udělaly něco nevhodného. Ženy byly vždycky snadným cílem. Připomíná mi to, že se musím vždycky podívat na sebe a veškerou sílu a odvahu najít v sobě.”

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář